Czekolada daktylowa

Czekolada daktylowa

Daktyle to świetna alternatywa dla słodyczy. Spożywanie daktyli pomaga dzieciom w zaparciach, chroni przed infekcjami i jest naturalnym lekarstwem na kaszel i katar.

Składniki
100 g daktyli
150 g oleju kokosowego
Szklanka wody
Dwie łyżki kakao

Sposób przygotowania
Daktyle przekładamy do rondelka, zalewamy wodą i gotujemy do momentu odparowania wody. Następnie daktyle blendujemy, dodajemy olej kokosowy i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na papier do pieczenia. Formujemy nożem kształt jaki chcemy uzyskać, szczelnie składamy papier i wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Jest bardzo słodka i według mnie o niebo lepsza od zwykłej 😉



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *