Serowe knedle z truskawkami

Serowe knedle z truskawkami

Knedle możemy nadziewać różnymi owocami, najlepiej oczywiście sezonowymi. Ja podałam je z jogurtem naturalnym, ale dobrze też smakują ze smażoną bułką tartą, posypane cukrem lub cynamonem.

Składniki

500 g sera białego
1,5 szklanki mąki pszennej
2 jajka
szczypta soli
truskawki

Sposób przygotowania
Wszystkie składniki oprócz truskawek zagniatamy na gładkie nie lepiące się ciasto.  Następnie robimy z niego duży wałek i dzielimy na równe porcje. Z każdej porcji formujemy placuszek, nakładamy truskawkę i zlepiamy formując kulkę. Zagotowujemy wodę i delikatnie solimy. Knedle wrzucamy do wrzątku i gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia. Gotowe ?



1 komentarze “Serowe knedle z truskawkami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *