Roladki ze szpinakiem — przepis na pyszny obiad

Roladki ze szpinakiem — przepis na pyszny obiad

Roladki ze szpinakiem można podawać jako danie główne z sosem lub na zimno jako wędlinę na kanapki. Obie wersje są bardzo smaczne.

Roladki ze szpinakiem — składniki

  • 6 plastrów schabu
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 100 g masła
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • domowa wegeta

Sposób przygotowania

Najpierw schabowe rozbijamy na kotlety i oprószamy przyprawami. Następnie szpinak rozmrażamy na patelni do czasu, aż odparuje wodę. Później dodajemy ząbek czosnku, masło, jogurt i podsmażamy 10 minut. Przyprawiany do smaku. Następnie jajka roztrzepujemy w osobnym naczyniu i wlewamy do szpinaku. Podsmażamy ok. 3 minut, cały czas mieszając. Farsz powinien być dosyć gęsty. Każdy plaster schabu smarujemy szpinakiem i zwijamy w roladkę. Następnie przygotowujemy mąkę, jajko, bułkę tartą i w tej samej kolejności obtaczamy przygotowane roladki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na koniec dodajemy łyżkę masła i podduszamy pod przykryciem ok. 15 minut.

Sprawdź także inne nasze przepisy na obiady dla dzieci!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *