Pralinki kokosowe

Pralinki kokosowe

Pralinki możemy obtoczyć w czym chcemy. Ja wybrałam polewę czekoladową oraz zmielone migdały. Idealnie nadają się też orzechy włoskie i wiórki kokosowe.

Składniki:
400 g wiórek kokosowych
250 ml soku jabłkowego
100 g suszonych daktyli

Sposób przygotowania
Daktyle zalewamy ciepłą wodą na 15 min. Wiórki mieszamy z sokiem jabłkowym, dodajemy daktyle i wszystko blendujemy na jednolitą masę. Lepimy niewielkie kulki i obtaczamy w wybranej przez siebie posypce. Przechowujemy w lodówce. Najlepsze są na drugi dzień.

Z przepisu wychodzi ok 20 kulek



2 komentarze “Pralinki kokosowe”

  • Brzmi i wygląda niesamowicie ciekawie. Często nie mam pomysłu na nową, zdrową przekąskę dla mojego 1,5 roczniaka, a tu znalazłam coś wow! 🙂 Dziś przygotuję, a jutro skosztujemy 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *