Pralinki kokosowe
Pralinki możemy obtoczyć w czym chcemy. Ja wybrałam polewę czekoladową oraz zmielone migdały. Idealnie nadają się też orzechy włoskie i wiórki kokosowe.
Składniki:
400 g wiórek kokosowych
250 ml soku jabłkowego
100 g suszonych daktyli
Sposób przygotowania
Daktyle zalewamy ciepłą wodą na 15 min. Wiórki mieszamy z sokiem jabłkowym, dodajemy daktyle i wszystko blendujemy na jednolitą masę. Lepimy niewielkie kulki i obtaczamy w wybranej przez siebie posypce. Przechowujemy w lodówce. Najlepsze są na drugi dzień.
Z przepisu wychodzi ok 20 kulek
Brzmi i wygląda niesamowicie ciekawie. Często nie mam pomysłu na nową, zdrową przekąskę dla mojego 1,5 roczniaka, a tu znalazłam coś wow! 🙂 Dziś przygotuję, a jutro skosztujemy 🙂
Mam nadzieję że będą smakowały 😉