Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną

Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną

Pyszne i delikatne kotleciki jajeczne z dodatkiem zdrowej kaszy jaglanej. Bardzo proste w przygotowaniu, a co najważniejsze.. uwielbiane przez dzieci!

Składniki
50 g suchej kaszy jaglanej
3 jajka ugotowane na twardo
1 jajko surowe
garść natki pietruszki posiekanej
cebula
sól
pieprz
bułka tarta

Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną przepłukujemy na sitku pod bieżącą wodą i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do przestygnięcia. Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Jajka ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Wszystkie składniki umieszczamy w misce razem z kaszą i mieszamy dokładnie. Przyprawiamy do smaku i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *