Domowa czekolada

Domowa czekolada

Taka przekąska na pewno zaspokoi apetyt na słodycze. Do tego dostarczy naszym dzieciom mnóstwo witamin i zdrowych tłuszczy. Czekoladę robi się bardzo szybko, a jej smak można zmieniać dowolnymi dodatkami.

Składniki
50 ml oleju kokosowego nierafinowanego
50 g wiórek kokosowych bez siarki
2 łyżki kakao
2 łyżki miodu
Dodatki: żurawina, orzechy, ziarno ekspandowane

Sposób przygotowania
Olej rozpuszczamy w małym rondelku. Dodajemy wiórki, kakao i dokładnie mieszamy. Kiedy masa przestygnie dodajemy do niej miód i dodatki. Wszystko dokładnie łączymy i przekładamy do foremki silikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do zamrażalnika na godzinę. Gotowe 🙂
Czekoladę przechowujemy w lodówce.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *