Ciasteczka czekoladowe z fasoli

Ciasteczka czekoladowe z fasoli

Ciasteczka są pyszne i bardzo zdrowe. Możecie podawać je swoim maluchom bez wyrzutów sumienia. Fasola jest zupełnie niewyczuwalna, sprawia że ciastka są delikatne i mokre.

Składniki
Puszka czerwonej fasoli
2 jajka
3 łyżki kakao
Banan
2 łyżki oleju
3 łyżki miodu
Łyżeczka sody oczyszczonej
Szczypta proszku do pieczenia
Szczypta soli

Sposób przygotowania
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Fasolę przesypujemy na sitko i dokładnie przepłukujemy wodą. Przekładamy do blendera razem z bananem i miksujemy na gładko. Dodajemy resztę składników i jeszcze raz miksujemy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy ciasto łyżką formując ciasteczka. Pieczemy 25 min. Kiedy ciastka wystygną polewamy je rozpuszczoną gorzką czekoladą. Zdjęcie może nie zachęca, ale są bardzo smaczne

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *