Ciasteczka czekoladowe z fasoli
Ciasteczka są pyszne i bardzo zdrowe. Możecie podawać je swoim maluchom bez wyrzutów sumienia. Fasola jest zupełnie niewyczuwalna, sprawia że ciastka są delikatne i mokre.
Składniki
Puszka czerwonej fasoli
2 jajka
3 łyżki kakao
Banan
2 łyżki oleju
3 łyżki miodu
Łyżeczka sody oczyszczonej
Szczypta proszku do pieczenia
Szczypta soli
Sposób przygotowania
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Fasolę przesypujemy na sitko i dokładnie przepłukujemy wodą. Przekładamy do blendera razem z bananem i miksujemy na gładko. Dodajemy resztę składników i jeszcze raz miksujemy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy ciasto łyżką formując ciasteczka. Pieczemy 25 min. Kiedy ciastka wystygną polewamy je rozpuszczoną gorzką czekoladą. Zdjęcie może nie zachęca, ale są bardzo smaczne 😉