Spaghetti z sosem z pieczonych warzyw

Spaghetti z sosem z pieczonych warzyw

Składniki
papryka
cebula
2 cukinie
3 ząbki czosnku
Sól
Pieprz

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Z papryki usuwany gniazda nasienne. Czosnek i cebulę obieramy z łupin. Warzywa kroimy w mniejsze kawałki i układamy na blasze. Polewamy oliwą i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok 5 minut. Po upieczeniu blendujemy i doprawiamy do smaku. Ja podałam sos z makaronem, ale świetnie sprawdza się z kaszą jaglaną lub ryżem. Można go też użyć jako pasty na kanapki. Jest naprawdę smaczny i do tego bardzo zdrowy.



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *