Kotelciki ziemniaczane

Kotelciki ziemniaczane

W moim regionie ziemniaki na obiad to podstawa. Dziś zaproponuję Wam je w nieco innej formie.
Placuszki ziemniaczane polecam szczególnie jeśli nie wyobrażacie sobie obiadu bez pyry?

Składniki:

1 kg ziemniaków
1 jajko
pęczek pietruszki, koperku, szczypiorku
3 ząbki czosnku
łyżka musztardy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dusimy, dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Dodajemy pozostałe składniki, jajko, rozduszony czosnek, posiekany koperek, pietruszkę i szczypiorek, musztardę i przyprawy. Wszystko razem mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy na oliwie na małym ogniu.

Polecam z sosem czosnkowym.
Smacznego?

Kotleciki ziemniaczane z warzywami
Pieczone bataty z mozzarellą
Frytki z warzyw



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *