Jaglanka cynamonowa

Jaglanka cynamonowa

Cynamon to nie tylko aromatyczna przyprawa. Cynamon ma również własności antygrzybicze, antybakteryjne, antypasożytnicze, antymutagenne i antynowotworowe. Połączenie miodu i cynamonu stanowi skuteczne antidotum w przypadku wielu chorób. Ponadto taka mieszanka może być stosowana bez jakichkolwiek efektów ubocznych.
Miód i cynamon to bardzo skuteczny i smaczny środek na kaszel, bóle zatok oraz przeziębienia.

Składniki
100 g suchej kaszy jaglanej
15 suszonych daktyli lub łyżka miodu
50 g miękkiego masła
łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do przestygnięcia. Dodajemy masło, cynamon, daktyle i wszystko razem blendujemy. Gotowe! Deser świetnie smakuje z pokrojonymi w kostkę jabłkami.

źródło
http://obiadoweinspiracje.blogspot.com/2015/12/miod-z-cynamonem-na-kaszel-i.html
http://www.akademiawitalnosci.pl/walory-zdrowotne-cynamonu/



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *