Ciasto francuskie na słodko a’la cini minis

Ciasto francuskie na słodko a’la cini minis

Ciasto francuskie na słodko to pyszny i prosty w przygotowaniu deser, który cieszy się ogromną popularnością wśród miłośników słodkich smakołyków. Jest ono cienkie i chrupiące, a także bardzo delikatne w smaku.

Można je podawać na wiele sposobów, na przykład z dodatkiem kremu, owoców lub czekolady. W naszym przepisie zastąpi ono popularne płatki śniadaniowe. Są one bardzo łatwe w przygotowaniu, dzięki czemu każdy może cieszyć się smakiem tego wyjątkowego deseru. Ciasto francuskie jest więc doskonałym wyborem dla wszystkich, którzy lubią słodkie przekąski.

Składniki na ciasto francuskie na słodko:

  • ciasto francuskie z dobrym składem
  • jajko
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka cukru lub ksylitolu

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwijamy z rolki i razem z papierem przekładamy na blachę. Jajko roztrzepujemy i smarujemy całą powierzchnie ciasta. Posypujemy równomiernie cynamonem i cukrem. Ciasto kroimy w małe kwadraciki. Wstawiamy do piekarnika na 200 stopni i pieczemy 15 minut. Jako że „płatki” nie będą tak kruche, jak oryginalne, polecam jeść je z jogurtem naturalnym lub na sucho.

Sprawdź także przepisy na inne, pyszne desery!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *