Ciasteczka bezglutenowe kukurydziane

Ciasteczka bezglutenowe kukurydziane

Ciasteczka bezglutenowe – składniki

  • 2,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 100 g roztopionego masła
  • szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 4 łyżki cukru lub ksylitolu
  • połówki orzechów włoskich do ozdoby

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy ciasteczka. Na każde ciasto kładziemy połówkę orzecha włoskiego. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Ciasteczka bezglutenowe, jak przestygną, robią się bardzo kruche.

Sprawdź także inne pomysły na desery dla dzieci!



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *