Budyń jaglano waniliowy

Budyń jaglano waniliowy

Składniki
Pół szklanki kaszy jaglanej
Dwie szklanki mleka krowiego lub roślinnego
Pół laski wanilii
Dwie łyżki syropu z agawy
Syrop owocowy

Sposób przygotowania
Kasze jaglaną przelewamy na sitku kilka razy wrzącą wodą. Przesypujemy do rondelka i zalewamy mlekiem. Z laski wanilii wyskrobujemy ziarenka i dodajemy do mleka. Gotujemy ok 15 min co jakiś czas mieszając. Już ugotowaną kasze przekładamy do blendera, dosładzamy do smaku i blendujemy na gładką masę.

Syrop owocowy
100 g owoców (u mnie borówki)
Łyżka miodu

W rondelku podgrzewamy miód, dodajemy owoce i gotujemy, aż syrop zgęstnieje.

 

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *