Bananowe tosty francuskie z cynamonem
Pięknie brzmiąca nazwa 'tosty francuskie’ to po prostu chleb w jajku. Do przygotowania tostów użyłam chleba tostowego, ale najlepiej sprawdzi się tutaj czerstwe pieczywo lub chałka. Same w sobie są pyszne, ale świetnie smakuje też z musem owocowym lub polane syropem klonowym.
To może być ulubione śniadanie Twojego dziecka 🙂
Bananowe tosty francuskie z cynamonem
Składniki
chleb tostowy pełnoziarnisty
banan
jajko
dwie łyżki mleka
szczypta cynamonu
masło
Sposób przygotowania
Banana kroimy na małe kawałki i przekładamy do blendera. Wbijamy jajko, dodajemy mleko i przyprawiamy cynamonem. Wszystko dokładnie miksujemy. Na patelni rozpuszczamy masło. Każdą kromkę chleba tostowego moczymy w powstałym cieście. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe tosty wykładamy na ręcznik papierowy. Smacznego!