Jaglanka cynamonowa — smaczny i zdrowy deser!
Jaglanka cynamonowa to smaczny i pożywny deser, który składa się głównie z kaszy jaglanej oraz cynamonu. Jest ona lekka i delikatna, a także bardzo smaczna. Zazwyczaj jest podawana na ciepło, ale można ją także przygotować na zimno.
Jaglanka cynamonowa jest łatwa do przygotowania, zdrowa i pożywna, a także bardzo sycąca. Może być także dobrym wyborem dla osób, które chcą jeść smacznie i zdrowo.
Cynamon to nie tylko aromatyczna przyprawa. Cynamon ma również własności antygrzybicze, antybakteryjne, antypasożytnicze, antymutagenne i antynowotworowe. Połączenie miodu i cynamonu stanowi skuteczne antidotum w przypadku wielu chorób. Ponadto taka mieszanka może być stosowana bez jakichkolwiek efektów ubocznych.
Miód i cynamon to bardzo skuteczny i smaczny środek na kaszel, bóle zatok oraz przeziębienia.
Składniki
100 g suchej kaszy jaglanej
15 suszonych daktyli lub łyżka miodu
50 g miękkiego masła
łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do przestygnięcia. Dodajemy masło, cynamon, daktyle i wszystko razem blendujemy. Gotowe! Deser świetnie smakuje z pokrojonymi w kostkę jabłkami.