Placuszki cytrynowe z pietruszką
Moje dziecko oczywiście nie przepada za tym białym korzeniem, dlatego te placuszki cytrynowe z pietruszką są świetną okazją do jej przemycenia. Do tego są bardzo smaczne i świetnie się prezentują 🙂
Składniki:
2 jajka
1,5 łyżki mąki najlepiej przesianej przez sito
szczypta soli
sok wyciśnięty z połówki cytryny
posiekana dowolna ilość natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka, mąkę i delikatnie mieszamy. Wciskamy cytrynę i dorzucamy posiekaną pietruszkę. Składniki dokładnie łączymy ze sobą. Smażymy na małej ilości masła lub oleju po 30 s z każdej strony. Smacznego!
Spróbuj inne nasze placuszki:
Placuszki waniliowe
Placuszki serowe z płatkami owsianymi
Placuszki orkiszowe
Placuszki o smaku pizzy